• Novice

Odločitev v zvezi s kršitvijo protidopinških pravil

//
Senat disciplinske komisije SLOADO je v zadevi Mednarodne kolesarske zveze - UCI in Slovenske antidoping organizacije proti športniku Robertu Vrečerju zaradi kršitve predpisov proti dopingu po prvi in drugi točki 21.člena Protidopinškega pravilnika Mednarodne kolesarske zveze, sprejel odločitev, da se športnik Robert Vrečer zaradi kršitve predpisov proti dopingu izloči iz športa z dnem 30.7.2013 za obdobje dvajsetih (20) mesecev.

Vsi športni rezultati športnika doseženi od 30.7.2013 dalje se razveljavijo. Športnik je dolžan plačati Mednarodni kolesarski zvezi UCI 2.500,00CHF in Slovenski antidoping organizaciji 1.000,00€ administrativnih stroškov. 

Športniku Robertu Vrečerju so na kolesarski dirki po Poljski odvzeli urinski vzorec, ki je bil analiziran v pooblaščenem laboratoriju v Varšavi. Rezultati analize so potrdili nasprotno analitično ugotovitev, ker je vzorec vseboval prepovedano snov klomifen, ki je uvrščen na Listi prepovedanih snovi in postopkov v skupino S4 (antagonisti modulatorjev in hormoni). 

Zoper odločbo, ki jo je sprejel senat disciplinske komisije SLOADO, je na podlagi protidopinških pravil možna pritožba pri Mednarodnem arbitražnem sodišču za šport (CAS) v Lozani.