• Novice

Obravnava v zvezi z domnevno kršitvijo protidopinških pravil

//
Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) je dne 8.4.2014 ob 15,00 uri na osnovi zahteve Mednarodne kolesarske zveze (UCI), opravila obravnavo v zvezi z domnevno kršitvijo protidopinških pravil UCI športnika - kolesarja Roberta Vrečerja.

Robert Vrečer naj bi domnevno kršil 21.1 in 21.2 člen Protidopinških pravil UCI, zaradi česar je Mednarodna kolesarske zveza na podlagi členov od 249 do 348 svojih pravil od Kolesarske zveze Slovenije zahtevala začetek disciplinskega postopka.
 
Disciplinski postopek je bil na podlagi Protidopinških pravil SLOADO predan v obravnavo neodvisni Disciplinski komisiji SLOADO, katere predsednica je s sklepom 25.3.2014 imenovala tričlanski senat (strokovnjaki pravnega, medicinskega in športnega področja), ki je vodil obravnavo.
 
Domnevna kršitev protidopinških pravil se je nanašala na športnikov pozitivni vzorec, odvzet dne 30. julija 2013 na Dirki po Poljski. V njegovem urinu so našli sledi klomifena. 
 
Robertu Vrečerju je bil v zvezi z domnevnimi kršitvami omogočen zagovor  z dodatnimi pojasnili in predložitvijo listin, ki se nanašajo na naveden postopek.
 
Senat bo sprejel svojo odločitev v skladu s Protidopinškimi pravili v roku 20 dni.