Slovenska antidoping organizacija

E-izobraževanje

Obvezno e-izobraževanje za športnike

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v Pogoje, pravila in kriterije za registriranje in kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji z dne 15.12.2020 za pridobitev tekmovalne licence uvrstil tudi obvezno e-izobraževanje za športnike od vključno 14. leta dalje.

SLOADO in OKS-ZŠZ sta za platformo za e-izobraževanje izbrala ADEL, ki jo upravlja Svetovna protidopinška agencija (WADA) in športnikom in spremljevalnemu osebju športnikov ponuja celovito in poglobljeno spoznavanje protidopinških vsebin.

Dostop v ADEL je mogoč tukaj ali preko direktnih povezav do tečajev.

ADEL izobraževalni tečaji za športnike

Osnovni tečaji

Osnovni tečaj je tečaj, ki ga športnik opravi ob prvi registraciji na ADEL. Izbor tečaja je odvisen od starosti in/ali ravni, na kateri športnik tekmuje. Po opravljenem tečaju športnik pridobi certifikat z veljavnostjo dve leti.

Obnovitveni tečaji

Obnovitveni tečaji so na voljo za uporabnike, ki so uspešno zaključili tečaj za športnike na nacionalni ali mednarodni ravni. Tečaj je namenjen osvežitvi znanja in novim vsebinam, vezanim na spremembe protidopinških pravil.  Z opravljenim obnovitvenim tečajem športnik pridobi certifikat z veljavnostjo dve leti.

Tečaj za udeležence Olimpijskih iger Pariz 2024

Tečaj je obvezen za vse udeležence olimpijskih iger in za njihovo spremljevalno osebje.

Tečaji za trenerje

Tečaj za trenerje je namenjen trenerjem vseh kategorij.

Obnovitveni tečaj je na voljo za uporabnike, ki so uspešno zaključili izobraževalni program za trenerje in jim bo potekel certifikat. Tečaj je namenjen osvežitvi znanja in novim vsebinam, vezanim na spremembe protidopinških pravil. 

V primeru, da bi želeli celoten tečaj ponovno opravljati v slovenskem jeziku in vam certifikat še ni potekel, morate na začetni strani tečaja izbrati opcijo “RENEW CERTIFICATION”.

Tečaj za starše

Opravljanje tečaja za starše priporočamo vsem staršem, ki imajo otroke-športnike stare do 20 let.

Pogoste težave in kako jih odpraviti

V primeru, da sistem ne sprejme vašega uporabniškega imena in/ali gesla, uporabite funkcijo “Forgot your password or username”.

Bodite pozorni, da uporabite pravilno uporabniško ime (če ste si ga izbrali pri registraciji potem ni nujno, da je to vaš e-mail naslov).

V primeru, da se še vedno ne morete prijaviti v sistem, pišite na adel@wada-ama.org (zaželjeno je, da pišete v v angleškem jeziku).

Poizkusite z nadaljnim reševanjem v drugem brskalniku ali na drugi napravi (telefon, tablica).

V primeru, da to ne pomaga, prijavite težavo direktno z vašega uporabniškega računa na ADEL Helpdesk (dostop na spodnjem delu začetne strani) ali pišite na adel@wada-ama.org (zaželjeno je, da pišete v v angleškem jeziku).

Naredite posnetek zaslona (screen shot) opravljenega testa, ter ga skupaj z imenom in priimkom ter podatkom, kateri tečaj rešujete, pošljite na nina.makuc@sloado.si

Tečaji so sestavljeni iz dveh delov – e-izobraževanja in Priročnika o pomembnih spremembah Kodeksa. Preverite, ali ste predelali oboje.

Certifikat lahko najdete v uporabniškem meniju (»users menu«) – moje aktivnosti (»My activities«) – tečaji (»education programs«); prikaže se vam status vseh izbranih programov/tečajev. Ob tistih, ki ste jih uspešno zaključili (status »completed«) in pri katerih se pridobi certifikat, je na koncu vrstice ikona za certifikat, na katero kliknete in si ga prenesete na vaš računalnik.

Za spremembo imena na certifikatu morate pisati na adel@wada-ama.org (zaželjeno je, da pišete v v angleškem jeziku).

Če želite ponovno opravljati celoten tečaj pred potekom certifikata, pojdite na tečaj, ki ga želite opravljati in na začetni strani kliknite na “renew my certificate”.  S tem boste tečaj opravljati v celoti od začetka ter pridobili certifikat z novim datumom.

0
število športnikov z veljavnim certifikatom za e-izobraževanje
0
število članov spremljevalnega osebja z veljavnim certifikatom za e-izobraževanje

Celovška 25, 1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Uporabne povezave

Skladnost podatkov: V primeru kakršnekoli neskladnosti med dokumenti na SLOADO spletni strani in Svetovnim protidopinškim kodeksom, Kodeks prevlada.Vsi dokumenti na tej spletni strani se lahko kadarkoli spremenijo.”