Slovenska antidoping organizacija

Izjava za javnost – Razkritje kršitve protidopinških pravil SLOADO športnika Marka Mohoriča

Slovenska antidoping organizacija SLOADO na podlagi 71. člena Protidopinškega pravilnika SLOADO (v nadaljevanju Pravilnik) obvešča javnost o primeru kršitve protidopinških pravil v primeru športnika Marka Mohoriča (v nadaljevanju športnik), člana Nogometne zveze Slovenije (futsal).

Disciplinska komisija SLOADO je po opravljeni obravnavi sprejela odločitev, da je športnik kršil predpise proti dopingu iz 1. in 2. točke 7.člena Pravilnika, zato mu je na osnovi 39.4.1 člena izrekla sankcijo izločitve za obdobje 3 mesece in povrnitev stroškov v višini 1.000,00 €.

 

Obrazložitev:

Biološki vzorec, ki je bil športniku odvzet 20.04.2023 na tekmovanju prve futsal lige v Športni dvorani pri OŠ Toneta Slomška na Vrhniki, je bil analiziran v Wadinem akreditiranem laboratoriju LABOR Gmbh v Seibersdorfu in je bil potrjen z nasprotno analitično ugotovitvijo. Rezultat analize je pokazal prisotnost THC – tetrahidrokanabinola.

Snov THC – tetrahidrokanabinol je v športu prepovedana in je v letu 2022 uvrščena na Listo prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije WADA v skupino S8, kamor sodijo kanabinoidi. THC je snov, ki se zlorablja in je prepovedana na tekmovanju.

Odločitev, ki jo je sprejela disciplinska komisija SLOADO je dokončna, saj nanjo ni bilo prejete nobene dodatne pritožbe s strani WADA ali Mednarodne nogometne zveze.

Prejšnja Izjava za javnost – Odločba CAS v primeru Dejan Mlakar

Celovška 25, 1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Uporabne povezave

Skladnost podatkov: V primeru kakršnekoli neskladnosti med dokumenti na SLOADO spletni strani in Svetovnim protidopinškim kodeksom, Kodeks prevlada.Vsi dokumenti na tej spletni strani se lahko kadarkoli spremenijo.”