Slovenska antidoping organizacija

Izjava za javnost – Razkritje kršitve protidopinških pravil SLOADO športnika Slobodana Bojića

Slovenska antidoping organizacija SLOADO na podlagi 71. člena Protidopinškega pravilnika SLOADO (v nadaljevanju Pravilnik) obvešča javnost o primeru kršitve protidopinških pravil v primeru športnika Slobodana Bojića (v nadaljevanju športnik), člana Odbojkarske zveze Slovenije.

Disciplinska komisija SLOADO je po opravljeni obravnavi sprejela odločitev, da je športnik kršil predpise proti dopingu iz 1. in 2. točke 7.člena Pravilnika, zato mu je na osnovi 39.4.1 člena izrekla sankcijo izločitve za obdobje 3 mesece in povrnitev stroškov v višini 750,00 €.


Obrazložitev:
Biološki vzorec, ki je bil športniku odvzet 15.10.2022 na tekmovanju prve odbojkarske lige v Športni dvorani Kanal v Kanalu, je bil analiziran v Wadinem akreditiranem laboratoriju LABOR Gmbh v Seibersdorfu in je bil potrjen z nasprotno analitično ugotovitvijo. Rezultat analize je pokazal prisotnost THC – tetrahidrokanabinola.

Snov THC – tetrahidrokanabinol je v športu prepovedana in je v letu 2022 uvrščena na Listo prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije WADA v skupino S8, kamor sodijo kanabinoidi. THC je snov, ki se zlorablja in je prepovedana na tekmovanju.


Odločitev, ki jo je sprejela disciplinska komisija SLOADO je dokončna, saj nanjo ni bilo prejete nobene dodatne pritožbe s strani WADA ali Mednarodne odbojkarske zveze.

Prejšnja Vabilo na šesti kongres Slovenskega toksikološkega društva

Celovška 25, 1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Uporabne povezave

Skladnost podatkov: V primeru kakršnekoli neskladnosti med dokumenti na SLOADO spletni strani in Svetovnim protidopinškim kodeksom, Kodeks prevlada.Vsi dokumenti na tej spletni strani se lahko kadarkoli spremenijo.”